ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині СБУ викрила фірму, що незаконно добувала нафту

Львівський портал

|

На Львівщині СБУ встановила комерційну структуру, яка незаконно видобувала і реалізовувала нафту з Страшевицького нафтового родовища, запаси якого перебувають на Державному балансі України, повідомляє прес-служба УСБУ у Львівській області.
За наявною в СБУ інформацією, службові особи одного з приватних підприємств Львівщини, не маючи спеціального дозволу на користування нафтогазоносними надрами, здійснювали незаконний видобуток нафти та її подальшу реалізацію нафтопереробним підприємствам Львівської, Івано-Франківської та інших областей України. Зазначені природні ресурси видобувались із двох законсервованих свердловин, які перебувають на балансі державного підприємства НАК „Надра України” „Західукргеологія”.

З метою документування всіх обставин правопорушення, співробітниками СБУ у Львівській області була проведена спецоперація в результаті якої „на гарячому” були затримані дві вантажівки, які перевозили 18 тонн нафти, незаконно видобутої із двох законсервованих свердловин Страшевицького нафтового родовища, розташованих у Самбірському районі Львівської області. Затримана нафта призначалась для нелегальної переробки на міні НПЗ, у м. Борислав Львівської області, який не має відповідних дозвільних документів на переробку нафти та виготовлення світлих нафтопродуктів.

Попередніми перевірками комерційного підприємства та НПЗ встановлено, що в їх бухгалтерських документах не фіксували факти видобутку, переробки нафти та реалізації виготовленого палива. Також встановлено, що транспортування нафти відбувалось за фіктивними товаро-транспортними накладними.

Враховуючи те, що в діях службових осіб Львівської комерційної структури містяться ознаки злочинів, передбачених ч.1 ст. 240 (Незаконне видобування корисних копалин) та ч.3 ст. 191 (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) за даним фактом Управлінням СБУ у Львівській області порушена кримінальна справа.

Триває слідство.

В рамках кримінальної справи також перевіряється інформація, що нелегально виготовлені на міні НПЗ нафтопродукти, які не відповідають жодним стандартам якості, реалізовувалась на окремих заправках Львівської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *