ОСТАННІ НОВИНИ

Кметеві у Львові довіряють більше, ніж президенту

Львівський портал

|

У Львові і далі знижується рівень довіри до Президента Віктора Ющенка та Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. За останній рік довіра до В. Ющенка серед львів’ян знизилась з понад 77% до майже 23%, а довіра до Ю. Тимошенко впала з понад 85% до 37%. Принаймні такими є результати соціологічного опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

Як повідомив сьогодні під час прес-конференції директор групи Олексій Антипович, з початку року рівень довіри до усіх національних лідерів в Україні суттєво понизився. Причина цього – загальне розчарування через ситуацію в державі.

У той же час, за словами соціолога, на фоні падіння довіри президента та прем’єра, зростає рівень довіри львів’ян до Арсенія Яценюка, який на сьогодні становить понад 63%. 

Найменше ж львів’яни довіряють лідерові Партії регіонів Вікторові Януковичу (7,5%).

Паралельно із цим львів’яни довіряють місцевим лідерам. Зокрема, згідно із результатами соціологічного опитування, майже 25 % львів’ян довіряють голові Львівської облдержадміністрації Миколі Кметю.

Політолог Ігор Танчин також наголошує, що місцевим лідерам довіряють більше, ніж президентові і прем’єру. «Загалом по Україні центральній владі довіряє так мало громадян, що довіра до неї перебуває на рівні статистичної похибки. Тобто влада, значною мірою, може вважатися нелегітимною. В загальноукраїнській ситуації місцева влада є єдино легітимною, тобто такою, рішення якої народ визнає правильними, законними і підкорюється їм», – наголошує політолог.

Соціологічна група «Рейтинг» проводила соціологічне опитування з 6 до 12 квітня 2009, опитавши 800 львів’ян, віком понад 18 років. Соціологічна похибка становить до 3%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *