ОСТАННІ НОВИНИ

Іван Денькович закликає Секретаріат Президента припинити безпідставні звинувачення прем’єр-міністра

Львівський портал

|

Народний депутат України, голова Львівської обласної організації БЮТ Іван Денькович закликає Секретаріат Президента припинити безпідставні звинувачення прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. Про це повідомляє прес-служба БЮТ у Львівській області.

«Брехливі та компрометаційні інсинуації довкола прем’єр-міністра Юлії Тимошенко знайшли відповідь саме там, де й мали її отримати: у чіткій, послідовній та принциповій роботі уряду на чолі з Юлією Тимошенко та результатах діяльності Кабінету Міністрів, що стане запорукою становлення України на світовій мапі не на одне десятиліття вперед», – заявив Іван Денькович.

На думку депутата, представникам Секретаріату Президента та інших так званих державницьких структур варто було хоч у такий скрутний для України час облишити кидатися безпідставними звинуваченнями та хоча би не заважати спробам уряду стабілізувати ситуацію в усіх сферах і галузях життя українців.

«Усі звинувачення у «співпраці з Росією», «таємних домовленостях з Кремлем» і так далі розлетілися на друзки об беззаперечні факти. Найяскравішим свідченням абсурдності звинувачень Прем’єр-міністра у «змові з Москвою» стало підписання на Міжнародній інвестиційній конференції у Брюсселі спільної з ЄС декларації щодо модернізації української газотранспортної системи. Захист національних інтересів більш, ніж очевидний: ЄС визнав українську ГТС на багато років як головну газову транзитну магістраль; остаточно усунено ризики втратити вітчизняну ГТС, шляхом передачі її у приватні руки чи під контроль іноземних структур; під великий сумнів поставлено доцільність та перспективи реалізації проектів газопроводів в обхід України, які лобіювала Росія», – наголошує Іван Денькович.

За його словами, беззаперечним доказом цієї стратегічної перемоги стала істерична реакція Москви на підписані з ЄС документи. Але, переконаний депутат, послідовна позиція Юлії Тимошенко змусить керівництво Російської Федерації врешті будувати міждержавні стосунки з Україною в площині рівноправ’я, а не «вєлікодєржавія».

«Хоча ще до брюссельської конференції підконтрольні безпосередньо Президенту Служба безпеки України та Служба зовнішньої розвідки визнали, що жодних об’єктивних підстав для звинувачень Прем’єр-міністра у так званій «державній зраді» немає і бути не може», – нагадав нардеп.

Він переконаний, що лише факти і конкретні справи, а не биття себе в груди і запевняння про любов до України, можуть свідчити про реальні кроки на зміцнення авторитету країни на міжнародній арені та стабілізації ситуації всередині держави.

«Сьогоднішній провал голосування за другий транш кредиту МФВ за прямої вказівки Віктора Ющенка – яскраве цьому свідчення. Президентський «ЕЦ» та зграйка В’ячеслава Кириленка, яка називає себе чомусь «За Україну», позбавили Україну життєво необхідного антикризового пакету законів, погодженого зі світовими фінансовими організаціями. Відтак тим, хто найбіліше кричить про «державну зраду» та «руку Москви», можна лише порадити ознайомитися з роздруківкою сьогоднішнього голосування за другий транш кредиту МВФ: в один ряд з могильниками вкрай необхідних законопроектів – Партією регіонів та комуністами – стали підконтрольні Ющенку «бійці» Балоги з «ЄЦ» та «хлопці» В’ячеслава», – наголосив Іван Денькович.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *