ОСТАННІ НОВИНИ

Кириленко не виключає соціального вибуху в Україні

Львівський портал

|

Лідер депутатської групи «За Україну»В’ячеслав Кириленко не виключає, що в Україні можливі соціальні ускладнення через відсутність роботи і грошей та пропонує вирішити цю проблему частково через внесення необхідних змін до чинного держбюджету. 
«Соціальний вибух на замовлення навряд чи можливий. А от соціальні ускладнення від відсутності роботи і грошей для купівлі найнеобхіднішого, можливі, причому, для цього не буде потрібна політична організація.  Як вийти з цієї ситуації, принаймні, в частині безробіття, ми уряду неодноразово пропонуємо. Вони погоджуються, однак жодних документів, які дозволили б змінити ситуацію для цього не вносять» – наголосив Кириленко.  
За словами Кириленка, у змінах до бюджету мають бути дві статті, що допоможуть розв’язати проблему безробіття, однаково актуальну до заходу і сходу.  «Це фінансування громадських робіт з державного бюджету, а не з місцевого та не коштом роботодавців, а також фінансування неповної зайнятості, коли відповідний фонд компенсує кошти працівникам, які мають  наполовину скорочений робочий день чи працюють один-два дні на тиждень» – наголосив він. 
На його думку, ухвалення таких змін до бюджету заспокоїть людей, які перебувають перед загрозою втрати роботи. «І тоді будь-які розмови про соціальний вибух, яких до речі, побоюється уряд чи якого побоюється уряд, будуть безпідставними» – сказав В.Кириленко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *