ОСТАННІ НОВИНИ

Пінзеля повезуть до Лувру в 2011 році

Львівський портал

|

Твори найзнаменитішого і найбільш загадкового скульптора Галичини Іоанна Георга пінзеля за три роки експонуватимуть в Луврі. Це буде перша так би мовити персональна виставка скульптора з України в одному із найзнаменитіших музеїв світу.

Сьогодні до Львова приїхали представники Лувру на чолі з директором департаменту скульптур цього музею Женев`євою Бреск-Ботьє, які упродовж трьох днів оглядають роботи Пінзеля як у Львові, так і в інших містах Західної України, де збереглися твори митця. За словами пані Бреск-Ботьє, після цього буде вибрано ті скульптури, що поїдуть до Франції та залагоджено інші формальності, зокрема, із транспортуванням і перевезенням. Ці витрати бере на себе французька сторона.

Під час зустрічі з керівництвом облради та обласної адміністрації директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький також повідомив, що роботами Пінзеля зацікавилися у США. Один із провідних вашингтонських музеїв хоче влаштувати у себе виставку творів незнаного за океаном генія дерев`яної скульптури у 2012 році. Подробиці цього проекту будуть відомі пізніше, коли американці приїдуть до Львова.

Свого часу твори Пінзеля експонували в Москві, Празі та Варшаві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *