ОСТАННІ НОВИНИ

Вже цього року студенти вчитимуться за принципом «вільна траєкторія»

Львівський портал

|

Цьогорічні першокурсники, окрім обов’язкових дисциплін зможуть самостійно обирати предмети для вивчення. Про реалізацію нового принципу «вільна траєкторія студента»­­­­ повідомив міністр освіти і науки Іван Вакарчук на засіданні підсумкової колегії МОН «Мета реформ у вищій школі – якість і доступність освіти» аналізуючи складові сучасної освіти.

«Вибираючи певну кількість предметів з 11–12 гуманітарних дисциплін, студент повинен набрати таку  кількість кредитів, щоб загалом гуманітарна складова не перевищувала 10–15% від усього обсягу навчального часу. У такий спосіб буде реалізована «вільна траєкторія студента» в рамках блоку дисциплін гуманітарної та соціально-економічної підготовки — це є однією з головних ознак західних університетів», – повідомив міністр.

Такий принцип також застосовуватимуть і для інших наук. В гуманітарній складовій фізико-математичних, природничих і технічних напрямів мають бути обов’язковими для вивчення українська мова, історія української культури, іноземна мова та філософія.

Іван Вакарчук наголосив, що ректорам класичних, технічних, медичних та інших університетів необхідно вже цього року усунути розбіжності у навчальних планах і програмах, що є перепоною мобільності студентства.

За інформацією прес-служби МОН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *