Ющенко розпустить Раду 25 квітня

Львівський портал

|

Указ про розпуск Верховної Ради буде оприлюднено Президентом України Віктором Ющенком 25 квітня, – повідомляє РІА Новий Регіон із посиланням на власні джерела у Секретаріаті Президента.
За інформацією видання, підставою для підписання указу стане рішення Конституційного суду, який задовольнить позов Ющенка щодо нелегітимності нинішнього уряду, оскільки за призначення Юлії Тимошенко на посаду прем`єра не було голосування при створенні нової коаліції.
Побічно такий сценарій сьогодні на прес-конференції у Києві підтвердив міністр юстиції Микола Оніщук.
«Якщо говорити про дострокові вибори парламенту, то повинні існувати підстави для розпуску Ради. Я абсолютно впевнений, що Президент не погодиться на підписання указу, який можна охарактеризувати як неконституційний. Парламент має створити відповідні передумови, або повинні виникнути такі підстави, наприклад, це може бути пов`язано із рішенням Конституційного суду», – сказав він.
Водночас, Оніщук заявив, що рішення Верховної Ради України про призначення дати виборів Президента на жовтень 2009 року суперечить нормам Конституції.
Він упевнений, що, якщо Президент звернеться до Конституційного суду, це рішення Ради буде скасовано, але, поки цього не відбулося, дана постанова парламенту вважається чинною.
Як повідомлялося, Центральна виборча комісія розпочала попередню підготовку заходів щодо організації та проведення чергових виборів Президента.
Сьогодні постанова Ради про призначення чергових виборів Президента на 25 жовтня вступила в силу.
Президент України Віктор Ющенко заявляє, що для нього дата проведення дострокових президентських та парламентських виборів не є принциповою, інформує «Кореспондент
.net».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *