ОСТАННІ НОВИНИ

Львів та Перемишль спільно готуватимуться до Євро 2012

Львівський портал

|

Сьогодні у Львові відбулась зустріч польсько-української робочої групи з підготовки спільної сесії Львівської та Перемишльської міських рад. Під час зустрічі представники обох сторін обговорили важливі питання взаємовідносин між містами. Про це повідомили «Львівському порталу» в управлінні «Секретаріату ради» ЛМР. 

Зокрема, мова йшла про передачу українській громаді міста Перемишля Українського народного дому; питання співпраці місцевих влад обох міст у зв’язку з проведення та підготовкою до Євро-2012: написання спільних проектів на гранди фондів ЄС у сфері розвитку спортивної інфраструктури та пропагування здорового способу життя через промоцію футболу, розвитку туристичної інфраструктури; співпраця щодо організації потоку вболівальників під час проведення Євро-2012; промоція міста Львова, як приймаючого Євро 2012 у Перемишлі та східній Польщі; запрошення до участі у Чемпіонаті з футболу серед команд вболівальників «Єврофан», що відбудеться у Львові 25-28 червня 2009р.; співпраця щодо навчання та обміну волонтерів, залучення студентів обох міст до волонтерської роботи; спільні проекти розвитку кордону; обмін інформацією щодо законодавчих та інших особливостей та відмінностей в обох країнах/містах. 
 
«Представники польської сторони в Україні, є громадянами України і мешканцями нашого міста. Ми зобов’язані піклуватись про їхні інтереси, влада міста повинна йти на зустріч тим побажанням, які висловлює польська громада. А також сприяти реалізації їх планів та задумів» – зауважив секретар Львівської міської ради Володимир Квурт.  
 
«Я маю надію, що сьогоднішня зустріч є першим добрим кроком до налагоджених контактів між нашими містами партнерами щоразу у кращому та ширшому керунку» – додав голова Ради міста Перемишля Марек Жонса.
 
Під час зустрічі обидві сторони зійшлися на тому, що влада обох міст повинна діяти виключно в інтересах громад кожної з країн. Крім того, спільні напрацювання за результатами цього засідання буде погоджено та обговорено під час наступної зустрічі у Перемишлі, після Великодніх свят.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *