ОСТАННІ НОВИНИ

Тепер отруєнням Ющенка займеться відставний офіцер КДБ

Львівський портал

|

 Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з питань розслідування обставин отруєння кандидата на посаду Президента Віктора Ющенка в 2004 році.

За ухвалення відповідного проекту постанови № 4264 проголосувало 244 при 150 необхідних депутатів.

Зокрема, за створення комісії проголосували 173 депутати від фракції Партії регіонів, 42 – від фракції Блоку Юлії Тимошенко, 2 – від фракції Блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» і 27 – від фракції Комуністичної партії.

Таким чином, Рада вирішила з’ясувати причини і виявити осіб, винних в зволіканні розслідування кримінальної справи і передачі матеріалів до суду.

До складу комісії парламент включив 11 депутатів.

Головою комісії вибраний Володимир Сівкович (фракція Партії регіонів), а його заступником – Спиридон Кілінкаров (фракція Комуністичної партії).

Крім них до складу комісії увійшли: Євген Добряк, Валерій Камчатний, Олег Бабаєв (всі з фракції Блоку Юлії Тимошенко), Геннадій Самофалов, Несор Шуфрич, Олена Лукаш (ПР), Олександр Омельченко, Геннадій Москаль (фракція Блоку «Наша Україна – Народна Самооборона») і Ігор Головченко (фракція Блоку Литвина).

Комісія створена на 1 рік, а її звіт Рада вирішила заслуховувати не пізніше 30 вересня.

За пропозицією голови Ради Володимира Литвина з проекту постанови перед його голосуванням був вилучений пункт про те, що матеріально-технічне, кадрове і організаційне забезпечення роботи комісії покладається на апарат Ради.

Нагадаємо, з ініціативою створення комісії ВР з питань розслідування обставин отруєння Ющенка виступили народні депутати від ПР Нестор Шуфрич і Олена Лукаш.

На початку червня 2008 Генпрокуратура заявила про безперечність отруєння Ющенка в 2004 році.

proUA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *