ОСТАННІ НОВИНИ

На Форумі громадських організацій говоритимуть про проблеми господарки Львова

Львівський портал

|

У квітні у Львові проходитиме Форум громадських організацій, на якому обговорять актуальні проблеми господарки міста. На Форумі будуть присутні понад 80 громадських організацій Львова. Про це повідомив під час сьогоднішньої прес-конференції на тему „Масові скорочення працівників комунальних підприємств Львова – загроза для соціальної інфраструктури міста” голова ЛМОГО „Львівська громада” Орест Парубчак.
За його словами, на форумі безпосередньо говоритимуть про масові скорочення працівників комунальних підприємств Львова, які на його думку є невиправданими, оскільки тягне за собою погіршення діяльності самих підприємств, а також є негуманними в час економічної кризи. 
„Влада вважає, що звільнивши частину працівників ЛКП, вдасться підвищити заробітну плату іншим. Але ж це не покращить прибирання вулиць міста. Якщо у 1938-1939 роках у Львові на 200 тисяч мешканців припадало 12 тисяч двірників, то сьогодні ж на 850 тисяч – всього-на-всього 2 670!” – повідомив виконавчий директор „Львівської громади” Микола Оверко. 
За інформацією «Львівської громади», у ЛКП за 2008 рік скорочено 17% працівників, у тому числі робітників – 31%, двірників – 10%. Скорочення відбулися відповідно до рішення виконавчого комітету Львівської міської ради № 555 від 30.05.2008 р. та № 32 від 30.01.2009 р., якими затверджено уніфіковану організаційну структуру та рекомендований штатний розпис ЛКП при обслуговуванні житлового фонду.
На їхню думку, критерії розрахунку необхідної кількості працівників значно занижені та не відповідають обсягу робіт (особливо для робітників та двірників). Така ситуація призводить до неефективної роботи ЛКП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *