ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати ЛМР із комісії культури відстояли гроші для громадських організацій

Львівський портал

|

Цьогоріч на соціально-культурні проекти, які реалізовують громадські організації, міські чиновники мали намір виділити значно меншу суму, аніж у 2008 році. Управління культури та туризму запланувало на ці потреби 320 тисяч гривень – на 100 тисяч менше, ніж минулоріч. Відстояти кошти для громадських організацій вдалося зусиллями депутатів Львівської міської ради, які є членами комісії культури – Наталії Усач та Ірини Полякової.
«В управлінні культури та туризму вирішили, що соціально-культурні проекти не настільки важливі та прибуткові, як інші масові заходи. Тому на них не потрібно витрачати грошей. На щастя, нам вдалося переконати чиновників у протилежному», – розповідає Наталя Усач. Окрім того депутати із комісії культури виступили ініціаторами, аби конкурс соціально-культурних проектів розмежувати по галузях. Зокрема, переможців визначатимуть окремо із сфери культури, туризму та спорту.
На думку депутатів Наталії Усач та Ірини Полякової, їхня ініціатива допоможе зменшити кількість махінацій, які відбуваються під час конкурсу соціально-культурних проектів. «Коли до складу конкурсної комісії, яка розглядає проекти громадських організацій, входять 8 чиновників та три депутати, про справедливість говорити не доводиться», – наголосила Наталя Усач.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *