ОСТАННІ НОВИНИ

Питання про федералізм в Україні поки ставити не варто – П’ятак

Львівський портал

|

Перший заступник голови ЛОДА Валерій П’ятак вважає, що на разі в Україні не варто піднімати питання про федеральний устрій. Про це він сказав, відповідаючи на запитання історика Василя Расевича під час круглого столу, присвяченого проблемі взаємодії між центральною та місцевою владою.
«Зараз потрібно говорити про унітарну державу, бо коли ми сьогодні будемо говорити про федералізм, то завтра будемо говорити про інші речі» – наголосив він.
Водночас міський голова Львова Андрій Садовий зауважив, що де-факто в Україні є федерація устрій, бо існує кримська автономія. 
Однак він підтримує думку, що постановка питання про федеративний устрій ще не часі в Україні, зважаючи на ситуацію у політичному житті держави. 
«Ми повинні також враховувати реалії політичної ситуації, яка є навколо нашої країни. Незалежність України – це декому кістка в горлі» – підкреслив А.Садовий.
Проте він зазначив, що про федерацію можна було б говорити у позитивному світлі, показуючи приклад успішних федеральних держав – ФРН, Швейцарії та інших.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *