ОСТАННІ НОВИНИ

Про поновлення депутатських повноважень Юрків може тільки мріяти – УНП

Львівський портал

|

Зави про те, що Галина Юрків поновила свої депутатські повноваження – є відвертою брехнею. Про це повідомив заступник голови ЛОО УНП, який представляє інтереси партії у суді, Андрій Зазуляк.

За його словами, сьогодні 17 березня Львівський апеляційний адміністративний суд скасував не рішення, а постанову  Галицького районного суду міста Львова про визнання неправомірними дій Львівської обласної територіально-виборчої комісії, залишивши позовну заяву ЛОО УНП до ТВК без розгляду.

«Ухвала Львівського апеляційного адміністративного суду фактично відновила статус-кво, тобто з процесуальних міркувань залишила позовну заяву ЛОО УНП до ЛО ТВК без розгляду, визнавши субєктом виборчого процесу не ЛОО УНП, а зареєстрований у січні 2006 року на вибори до Львівської обласної ради блок «Костенка і Плюща», – окреслив ситуацію Андрій Зазуляк.

При цьому він зазначив, що згаданий судовий процес стосувався не позбавлення депутатських повноважень Галини Юрків, а неправомірних дій ТВК щодо відмови в реєстрації депутатом ЛОР наступного за списком. В той же час позбавлення Галини Юрків депутатських повноважень відповідно до закону здійснювалось не ТВК, а рішенням Ради блоку «Костенка і Плюща», яке ніхто не скасовував. Саме це рішення і було прийнято до уваги постійною комісією Львівської обласної ради з питань законності при достроковому позбавлення Галини Юрків депутатських повноважень. 

«З рішення суду не виливає, що дії ТВК є правомірними. Тому це не позбавляє нас права повторно звернутися до суду з цього приводу вже з дотриманням вимог чинного процесуального законодавства. Переконаний, що питання реєстрації депутатом ЛОР наступного за списком невдовзі буде вирішено в порядку встановленому законом», – наголосив заступник голови Львівської УНП. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *