ОСТАННІ НОВИНИ

Кміть готовий до перманентної роздачі прочуханів

Львівський портал

|

Керівникам місцевих підприємств, котрі не надто поспішають вчасно розраховуватися із своїми працівниками варто задуматися над своєю поведінкою та змінити  тактику. Губернатор Львівщини Микола Кміть подав сигнал, що надалі він жартувати не має наміру, а відтак ті з керманичів, котрі ігнорують першочерговість виплат заробітної платні працівникам, ризикують взагалі залишитися поза посадою.

Голова Львівської облдержадміністрації запровадив зустрічі з керівниками підприємств-боржників й обіцяє «розбір польотів» і надалі. Щоправда на першу із нарад, аби отримати свою порцію прочуханів з’явився лише один із запрошених – в. о. директора Львівського науково-дослідного радіотехнічного інституту Артур Бондарук, в якого на підприємстві утворився борг у майже 3,5 млн грн.

Власники ТзОВ «Львівські автобусні заводи», вочевидь, зважаючи, що це підприємство давно «вилетіло» з-під опіки держави, вирішили «не почути» губернаторського запрошення. Натомість Микола Кміть забажав надалі вести мову з людьми, котрі його ігнорують, у присутності силових органів. «Був графік і власник мав можливість це зробити, адже автобуси реалізовувалися і є нові контракти. На даний момент власник «ЛАЗу» порушив домовленість і ми будемо вживати жорсткіших заходів. Це буде спільна робота з силовими органами. Те, що вони цього не зробили, на мою думку, є вчинком, який граничить з аморальністю», – зазначив М.Кміть.

А от присутньому на нараді пану Бондаруку, губернатор порадив у випадку невирішення проблеми із покриттям заборгованості – попрощатися з посадою.

Не допомогли директору пояснення на кшталт того, що основна частина заборгованості виникла у попередні роки, допоки він ще не керував підприємством. Пан Кміть розтлумачив керівнику радіотехнічного інституту, що його приставка в. о. дуже залежить від вчасного розрахунку з працівниками. А принагідно нагадав, що його попередника власне було знято після кількох листів з обласної адміністрації до профільного міністерства. Артур Бондарук пообіцяв вирішити проблему уже у квітні.

Водночас губернатор не збирається попускати й іншим керівникам, яким не надто вдало ведеться у господарстві. Він наголосив, що подібні зустрічі, які пахнуть звільненнями відбуватимуться систематично, аж допоки область не звітуватиме про повну відсутність боргів із зарплати.

На сьогодні ж, найбільшими боржниками в області, окрім Львівського науково-дослідного радіотехнічного інституту та «ЛАЗу», є Державне підприємство «Львівські авіалінії» (1 млн грн.), Західно-українська геофізична розвідувальна експедиція державного геофізичного підприємства «Укргеофізика» (2 млн. грн), «Угерський спиртовий завод» (1,3 млн грн), ВАТ «Іскра» (2,1 млн грн), колективне підприємство «Монтажне управління «Електропівденьзахідмонтаж» 2,4 млн грн.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *