ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція закінчує розслідування справи Флетчера

Львівський портал

|

Головне слідче управління МВС України закінчує розслідування кримінальної справи за обвинуваченням громадянина США Роберта Флетчера, якого звинувачують в шахрайстві у великих розмірах. Як повідомляє ДЗГ МВС України, також правоохоронці здійснюють заходи щодо забезпечення відшкодувань збитків потерпілим.

Нагадаємо, що Роберта Флетчера звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) та частинами 2 і 3 статті 358 Кримінального кодексу України (підроблення та використання підробленого документу).

Досудовим слідством установлено, що Роберт Флетчер, перебуваючи на території України, вступив у попередню змову з рядом осіб і розробив план спільних злочинних дій. Для його реалізації в жовтні 2006 року він створив товариство з обмеженою відповідальністю „Глобальна система тренінгів”, діяльність якого зводилася до тренінгів, що, як правило, проводилися в нічний час.

Роберт Флетчер, видаючи себе за мільйонера, зокрема розповідав, що за короткий час має можливість, отримавши від громадян України велику суму грошових коштів, вигідно їх вкладати в різні інвестиційні проекти, яких насправді не існувало, а громадяни отримають прибутки у вигляді відсотків в залежності від суми внесків.

Гроші від слухачів Роберт Флетчер та інші особи отримували готівкою під розписки на підставі укладених з останніми договорів позики та спільної діяльності з обіцянкою виплатити від 20% до 400% річних, а в деяких випадках громадянам видавалися прибуткові касові ордери суб’єктів господарської діяльності – фізичних осіб, залучених до шахрайства. Суми внесків складали від 1 до 357 тисяч доларів США.

Отримані кошти Роберт Флетчер та його спільники привласнювали. За наявними даними, у ТОВ «Глобальна система тренінгів» були представництва та представники, які діяли практично у всіх обласних центрах, а також великих містах України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *