ОСТАННІ НОВИНИ

Луценко знає, що робити, аби «зваричі» в Україні більше не росли

Львівський портал

|

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що масштаби хабарництва в країні були б меншими, якби затримані за цей злочин отримували покарання. Про це він сказав сьогодні в інтерв’ю журналістам у Полтаві.

«Якби так сталося, що кожного року півтори тисячі осіб, звинувачених в хабарництві, доходили до суду, і з них тисяча осіб отримували хоча б мінімальний термін покарання, атмосфера в країні була б абсолютно інша: таких би «зваричів» не могло б бути в природі. Бо «зваричі» – це результат корупції в усіх системах державної влади…», – сказав Ю. Луценко.

За його словами, «вся державна машина країни пронизана корупцією, яка залишається безкарною – не тому, що погано працюють правоохоронці, а тому, що хабарники не знаходять покарання».

При цьому міністр висловив сподівання, що «і прокуратура, і СБУ, і міліція, і судова система припалять цю болячку показово для всього суспільства (мається на увазі екс-суддя Ігор Зварич), це було б дуже важливо».

Нагадаємо, 2 грудня 2008 року проти екс-голови Львівського апеляційного адмінсуду І.Зварича Генпрокуратура порушила кримінальну справу за хабарництво в особливо великих розмірах. Під час обшуків за місцем роботи і проживання голови суду і шести суддів Львівського апеляційного адмінсуду працівники СБУ і Генпрокуратури вилучили 1 млн. доларів США і 2 млн. грн.

15 грудня УСБУ у Львівській області оголосило І.Зварича в розшук, оскільки він зник з приватної клініки, в якій перебував на лікуванні.

18 грудня 2008 року Верховна Рада дала згоду на його звільнення з посади та арешт.

9 березня цього року співробітники Служби безпеки України затримали І.Зварича у Львові, і зараз він перебуває Київському слідчому ізоляторі Державного департаменту виконання покарань.

За матеріалами УНІАН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *