ОСТАННІ НОВИНИ

На Грибовицькому сміттєзвалищі встановили очисні обладнання

Львівський портал

|

На Грибовицькому сміттєзвалищі та прилеглих до нього територій продовжуються роботи щодо стабілізації екологічної ситуації. Про це сьогодні повідомив під час звіту директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Юрій Голець.

Зокрема, протягом 2008 року для забезпечення експлуатації сміттєзвалища відповідно до вимог «Санітарних правил облаштування і утримання полігонів ТПВ» туди було привезено 3,0 тис. куб. м ґрунту, яким перешаровано 1,5 га території сміттєзвалища. 

За словами Юрія Голеця, з запланованих на 2008 рік 1 млн 326 тис грн., які були виділені на будівництво збірників фільтрату на сімттєзавлищі, освоєно лише 768,6 тис грн., з яких 494,2 тис грн витрачено на загальнобудівельні роботи, 209,8 тис грн. – на обладнання та 64,6 тис грн.- на проектні роботи.

Зокрема, на сміттєзвалищі збудовано станцію хімічної очистки, встановлено обладнання для очистки інфільтрату, та налагоджується обладнання. Також на об’єкті встановлено дві ваги, збудовано КПП та завершено роботи по зовнішньому освітленню, підведено мережі водопроводу і каналізації.

Крім того, МП «Гафса» протягом минулого року безоплатно відновило 510 метрів водовідвідної канави, пробурило 110 газовідводних свердловин, провело вирівнювання 15 га рельєфу, а нині проводить технічну рекультивацію поверхні сміттєзвалища.

Також, як повідомив Ю. Голець, вирішено питання щодо забезпечення оздоровчими путівками дітей сіл Грибовичі та Малехова. Зокрема, у 2008 р. організовано два виїзди, що розраховані на 175 дітей та 11 супроводжуючих. На оздоровчі путівки витрачено 180 тис грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *