ОСТАННІ НОВИНИ

При усиновленні дитини батьки отримають 12,5 тис. грн допомоги

Львівський портал

|

При усиновленні дитини призначатиметься одноразова матеріальна допомога, повідомляє прес-служба Львівської міської ради. Допомога при усиновленні дитини надається у розмірі, встановленому для виплати допомоги при народженні першої дитини, і становить 12 400 грн. Раніше цієї допомоги при усиновленні дитини не виплачували.

Допомога при усиновленні дитини призначається особам, які усиновили дитину після 1 січня 2009 року, незалежно від одержання на дитину інших видів допомоги.

Для  призначення допомоги при усиновленні дитини районним відділом управління  соціального захисту за умови пред`явлення паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, подаються такі документи:

1) заява  усиновлювача  (якщо  усиновлювачами  є  подружжя  – одного з них), що складається за формою, затвердженою Мінпраці;

2) копія свідоцтва про народження дитини,  виданого державним органом реєстрації актів цивільного стану після внесення  змін  до актового запису про народження дитини на підставі рішення суду про усиновлення дитини;

3) копія рішення суду про усиновлення дитини.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 4 лютого 2009 № 59 «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім`ям з дітьми» допомога  при  усиновленні дитини призначається за умови, що звернення за її призначенням надійшло не пізніше 12 календарних місяців  з  дня  набрання  законної  сили рішенням про усиновлення дитини.

Жінкам, які усиновили дитину старше трьох років, надається одноразова оплачувана відпустка у зв`язку з усиновленням дитини тривалістю 56 календарних  днів без урахування святкових і неробочих днів. Ця  відпустка може бути використана також батьком дитини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *