ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко змінила Правила дорожнього руху

Львівський портал

|

Опубліковані зміни у Правила дорожнього руху щодо тимчасового технічного талону, які були затверджені постановою Кабінетів міністрів від 11 лютого 2009 року № 124.

Згідно з ними, автомобілістам, які не є власниками авто, більше не потрібно отримувати тимчасові реєстраційні талони вартістю від 170 гривень, пише «Українська правда».

Тепер для того, щоб водити чуже авто достатньо «реєстраційного чи іншого засвідченого в установленому порядку документа, що підтверджує право керування, користування чи розпорядження таким транспортним засобом», а простою мовою – довіреності, яка могла бути зроблена ще до нововведень.

Ті особи, у яких є такий документ, можуть передавати  у  своїй присутності керування транспортним засобом іншій особі, що має при собі посвідчення водія відповідної категорії.

Крім того, дозволено давати керувати авто особі, яка навчається  водінню транспортним засобом відповідно до вимог Правил дорожнього руху.

Постановою Кабміну доповнено підпункт «е» статті 8.7.3  Правил. Після слів «червоному  сигналі світлофора» доповнено словами «з крайньої правої (лівої) смуги руху».

Після змін ця частина Правил виглядатиме так: «Стрілка  зеленого  кольору на табличці, встановленій на рівні червоного сигналу  світлофора  з вертикальним  розташуванням сигналів, дозволяє  рух  у  зазначеному напрямку при увімкненому червоному  сигналі  світлофора з крайньої правої (лівої) смуги руху за умови надання переваги в русі іншим  його учасникам».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *