ОСТАННІ НОВИНИ

Визначено переможця першої української гри «Львів - Місто Майбутнього»

Львівський портал

|

У Львові відбулася перша українська гра «Львів – Місто Майбутнього», учасники якої пропонували креативні ідеї щодо надання місту нової ідентичності, або зміцнити вже існуючу. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Темою гри стала доля і регенерація старого трамвайного депо та його можлива роль у творчому й мистецькому житті Львова. Загалом у проекті «Львів – місто майбутнього» взяли участь понад 30 гравців і спостерігачів не лише зі Львова, а й з інших міст України – Одеси, Харкова, Києва та Черкас.

Протягом першого дня гри, 26 лютого, учасники в командній роботі визначали найважливіші проблеми львівського трамвайного депо, запропонували п‘ять ключових ідей його регенерації та заслухали презентацію проекту реконструкції депо, запропонованого студентом «Львівської політехніки».

Наступного дня, 27 лютого, гравці відвідали депо, аби на власні очі побачити, у якому занедбаному стані наразі перебувають його споруди та територія. Також вони мали можливість поспілкуватися з експертами і оцінити реалістичність та важливість своїх ідей, а також приблизно підрахувати вартість реалізації проектів. Зокрема, експертні поради надавали: професор університету «Львівська політехніка» Олег Рибчинський, головний спеціаліст управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Олег Дударєв, завідуючий відділу Музей науки і техніки Львівського історичного музею Михайло Шингельський, та директор ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Федоренко. Окрім того, учасники шукали підтвердження важливості своїх ідей, опитуючи громадськість і студентство Львова.

Загалом учасники презентували п‘ять ідей регенерації трамвайного депо. Опісля таємного голосування серед учасників був визначений проект-переможець під назвою «Центр розвитку інноваційних технологій міського транспорту». Ідея передбачає реконструкцію транспортної розв‘язки на куті вул. Вітовського і Сахарова, збереження й відновлення унікальних з архітектурної й історичної точки зору будівель депо, створення на його базі наукового центру, який займатиметься аналізом транспортних проблем Львова фахівцями різних галузей, оптимізацією роботи громадського транспорту. Частину території депо команда переможців пропонує використати для спорудження велоцентру з метою популяризації цього загальнодоступного й екологічно чистого транспортного засобу.

Інші запропоновані проекти передбачають спорудження культурно-мистецького центру, використання ангарів депо для виставкових і фестивальних заходів, створення довгоочікуваного музею транспорту, спорудження паркінгу, тощо. Усі учасники наголосили на важливості цього об‘єкту для культурного і суспільного життя Львова, відзначивши його можливу роль у підвищенні туристичної привабливості міста.

Наступним кроком переможців стане належне оформлення проекту та його передача на розгляд і доопрацювання до Львівської міської ради.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *