ОСТАННІ НОВИНИ

На телефонах і літаках депутатів можна зекономити 180 мільйонів

Львівський портал

|

Законопроект БЮТ про скасування депутатських пільг передбачає щонайменше 180 мільйонів гривень економії державних коштів. Про це заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко, коментуючи закиди Партії регіонів про те, що законопроект про пільги є «профанацією», – пише «Українська правда».     

Він зазначив, що «регіонами» мали на увазі інший зареєстрований законопроект, в той час як БЮТівський цього разу не обговорювався.

Кириленко сказав, що у їхньому законопроекті йдеться, зокрема, про зменшення витрат на міжнародні телефонні переговори та перельоти депутатів.

«У законі урізаються ліміти на телефонні переговори, на перельоти, там 180 мільйонів економії, і це щонайменше», – сказав він.

Кириленко також зазначив, що завдяки зменшенню депутатської зарплати економія буде набагато меншою, однак «це скоріше моральний крок, який треба виконати».

Він додав, що нині депутатська зарплата в середньому складає 17-18 тисяч гривень на місяць з усіма надбавками, і БЮТ домагатиметься скорочення цієї суми щонайменше двічі.

У свою чергу віце-спікер Микола Томенко висловився за те, щоб скорочення зарплат торкнулося в першу чергу працівників центральних органів влади.

«Я маю на увазі Верховну Раду, уряд і секретаріат президента, оскільки ці структури найбільше винні перед українським народом, то треба з них почати», – сказав він.

Крім того, Томенко висловив занепокоєння намаганням його колег залишити пільги для депутатів колишніх скликань, які звернулися по матеріальну допомогу.

«Я передбачаю, що серед цих колишніх депутатів є кілька інвалідів, які не можуть прогодувати свою сім’ю, однак я вважаю, що сам факт отримання допомоги колишніми депутатами є аморальним», – сказав він.

Томенко також висловив думку, що під час розгляду законопроекту про оптимізацію витрат на утримання органів державної влади, категорія колишніх депутатів повинна «бути поставлена в рівні умови з іншими категоріями людей, які втрачають роботу».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *