ОСТАННІ НОВИНИ

МВФ стане поступливішим щодо дефіциту бюджету України?

Львівський портал

|

Міжнародний валютний фонд може піти на поступки в питанні розміру дефіциту державного бюджету України в разі неінфляційного його фінансування, заявив голова представництва МВФ в Україні Макс Альєр, виступаючи на ІІІ міжнародному форумі «Європа – Україна», передає УНІАН.

«Дефіцит можна профінансувати за рахунок інфляційної моделі. Коли ми обговорювали програму з Україною в жовтні-листопаді 2008 року, ми передбачали, що дефіцит може бути зовсім невеликим. Якщо уряд зможе знайти здорові (неінфляційні – УНІАН) джерела фінансування дефіциту, ми можемо погодитися на більший дефіцит», – сказав М.Альєр.

Міжнародний валютний фонд 5 листопада 2008 року схвалив рішення про виділення Україні стабілізаційного кредиту в обсязі 16,43 млрд. доларів США для зміцнення довіри у фінансовому секторі та допомоги економіці країни, яка постраждала від світової фінансової кризи.

У листопаді 2008 року Україна отримала перший транш кредиту в розмірі 4,5 млрд. доларів.

У січні 2009 року в Україні працювала місія МВФ, яка повинна була ухвалити рішення щодо надання чи ненадання Україні другого траншу.

9 лютого голова місії МВФ Джейла Пазарбазіоглу повідомила, що МВФ планує протягом найближчих тижнів повернутися до перегляду угоди stand-by між МВФ і Україною, а відповідно, до питання про надання другого траншу кредиту.

13 лютого МВФ, враховуючи суттєвий дефіцит Державного бюджету, закликав Україну до жорсткого кризового менеджменту. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *