ОСТАННІ НОВИНИ

ВО «Свобода» побачила земельний «дерибан» у Бродах

Львівський портал

|

Депутати ВО «Свобода» занепокоєні підходом міської влади Бродів до надання земельних ділянок для житлового будівництва та здійснення підприємницької діяльності у Бродах. Представники цієї політ сили вважають, що у Бродах порушують право громадян на отримання земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва. Про це йдеться у заяві, що її зачитали під час сесії міської ради представники ВО «Свобода».

«Заявам пересічного українця дають поворот або вже з прийомної мера, або з іншого чиновницького кабінету з стандартними відписками, – вільної землі нема, або генерального плану нема» – зазначено у заяві.

Відтак ВО «Свобода» вимагає від Бродівської міської ради: провести інвентаризацію всіх земельних ділянок на території міста, розробити і впровадити систему постійного інформування населення про кількість і місце розташування вільних земельних ділянок та розробити чіткі критерії черговості виділення земельних ділянок під забудову.  

«16-ту сесію Бродівської міської ради практично повністю було присвячено земельним питанням, – розповідає депутат Бродівської міської ради від ВО «Свобода» Віктор Горішній. – І знову на розгляд депутатів було винесено сумнівні проекти рішень. І на цей раз землю було надано «потрібним» чиновникам міської ради та їх родичам, а саме – дружині юриста міської ради та архітектору Бродівської міської ради. Слід зазначити, що до нас звертаються багато людей, які вже роками пишуть заяви про виділення земельної ділянки. Проте їх заяви дивним чином не потрапляють на розгляд сесії».  

Депутат також зазначив, що на цій сесії розглядали ряд питань про надання земель для підприємницької діяльності, причому землі надали підприємцям поза конкурсом та поза аукціоном. До прикладу, в історичній частині Бродів під приводом будівництва міської вбиральні сесія затвердила спорудження офісу із мансардою.

Також до порядку денного було включено питання про виготовлення проектної документації для мийки автомобілів. Як з’ясувалося, це питання внесено без усяких належних документів та дозволів, повідомляє прес-служба ЛОО ВО «Свобода».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *