ОСТАННІ НОВИНИ

МНСники тренувалися у порятунку людей на льоду

Львівський портал

|

Рятувальники Головного управління МНС провели вчора тренування з порятунку людей, які провалилися під кригу, повідомляє пресс-служба Головного управління МНС у Львівській області.

Метою навчань стало не тільки вдосконалення майстерності рятувальників у наданні допомоги потопаючим у зимовий період, але й інформування населення про дії на випадок виникнення нещасних випадків на вкритих кригою водоймах.

Окрім професійних рятувальників, журналістів та лікарів центру екстреної медичної допомоги до проведення заходу долучилися й місцеві школярі.

Під час проведення навчань фахівці Головного управління МНС України в Львівській області продемонстрували прийоми рятування людей, що провалилися під кригу, за допомогою спеціального рятувального обладнання – пристрою «соломинка», розкладної пожежної драбини, рятувальних кругів, плавзасобу та катеру на повітряній подушці «Марс 700».

Спеціалісти Львівської центральної рятувально-водолазної станції роз’яснили присутнім основні правила екіпірування рибалок, продемонстрували засоби саморятування, рятування за допомогою підручних засобів та детально пояснили присутнім правила безпеки при перебуванні на кризі.

Зі свого боку лікарі служби медицини катастроф роз’яснили присутнім основні способи надання першої медичної допомоги при обмороженні, переохолодженні та рятуванні людей, які потрапили під воду у зимовий період.

«Сильні заморозки, які змінювалися раптовими відлигами, сприяли тому, що на більшості водойм області крига стала ламкою та смертельно небезпечною для наших громадян, – зазначає начальник Головного управління МНС України в Львівській області генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Дмитровський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *