ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівобленерго» в шоці: від початку року бюджетні організації наростили ще 2,635 млн грн боргу

Львівський портал

|

Борг організацій та установ, що фінансуються з державного бюджету, станом на 25 лютого 2009 року становить 4,497 млн грн, що на 2,635 млн грн більше, ніж на початок року. Про це повідомляє відділ корпоративних зв’язків ВАТ “Львівобленерго”.

«У місцевих та державному бюджетах передбачено захищені статті для розрахунку за енергоносії. Тому невідомо, чому виникає заборгованість: через невиконання бюджету чи через людський фактор — недбалість керівників установ?», – йдеться у повідомлення ВАТ «Львівобленерго».

Серед боржників установи та організації Міністерства освіти і науки — 824 тис. грн., Міністерства культури та туризму — 85 тис. грн., Міністерства охорони здоров’я — 25 тис. грн, Міністерства оборони — 2 млн 203 тис. грн, Державної митної служби — 63 тис. грн., Державного департаменту з питань виконання покарань (без врахування виробничої сфери) — 181 тис. грн.

Борг за спожиту електроенергію організацій та установ, що фінансуються з місцевого бюджету, на 25 лютого 2009 року становить 939 тис. грн, і з початку року заборгованість зросла на 755 тис. грн.

Заборгованість освітніх закладів складає 323 тис. грн, закладів культури — 71 тис. грн, медичних закладів — 254 тис. грн, сільських рад — 193 тис. грн.

ВАТ „Львівобленерго” звертає увагу керівництва міста Львова та області, керівників бюджетних установ на обов’язок своєчасних розрахунків за спожиту електроенергію.  Зі своєї сторони, ВАТ „Львівобленерго” зобов’язане припиняти повністю або частково постачання електричної енергії боржникам, керуючись у своїй діяльності чинним законодавством України.  

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *