ОСТАННІ НОВИНИ

МОН оприлюднить результати перевірки правильності зарахування абітурієнтів у 2008 році

Львівський портал

|

Навесні цього року Міністерство освіти і науки оприлюднить результати перевірки правильності зарахування абітурієнтів на перший курс кожного вищого навчального закладу у 2008 році, повідомляє прес-служба міністерства.

Також прес-служба повідомляє, що відомство працює над підвищенням якості надання освітніх послуг вищими навчальними закладами. Сьогодні в Україні невиправдано велика кількість ВНЗ усіх рівнів акредитації та форм власності – 904, що надзвичайно багато, якщо орієнтуватись на європейській досвід.

Дотепер в Україні зростала кількість вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації – з 156 до 351, збільшилася також кількість вищих навчальних закладів приватної форми власності з 25 до 202. Є необхідність в оптимізації і скороченні відокремлених структурних підрозділів вищих навчальних закладів, адже їхнє створення часто безсистемне та невмотивоване, і в багатьох випадках зумовлено виключно фінансовими міркуваннями.

З метою підвищення якості освітніх послуг, МОН, з ініціативи міністра Івана Вакарчука, також реформує систему акредитації ВНЗ, де серед першочергових кроків – надання належної прозорості, відкритості та зрозумілості процедурам ліцензування й акредитації.  

Державна акредитаційна комісія прискіпливо розглядає всі випадки порушення умов надання освітніх послуг — якщо такі є, то ВНЗ позбавляють ліцензій, або припиняють їхню освітню діяльність. Кожного студента із таких навчальних закладів буде переведено до інших університетів регіону. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *