ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська залізниця зазнала збитків від пасажирських перевезень на понад 1 млрд 98 млн грн

Львівський портал

|

Зафіксувавши ріст пасажирообігу відносно показників 2007 року, залізничники разом з тим змушені констатувати і ріст збитків за 2008 рік. Зокрема, збитки Львівської залізниці від пасажирських перевезень у 2008 році склали понад 1 мільярд 98 мільйонів гривень, повідомляє прес-центр Державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця».

Економічно вигідними у системі пасажирських перевезень у 2008 році стали лише міжнародні перевезення, прибуток від яких склав ледь більше дев’яти мільйонів гривень, що на 705 тисяч гривень менше, ніж у 2007 році. Натомість збитки від перевезення пасажирів у дальньому внутрішньодержавному сполученні склали минулоріч 754 мільйони 406 тисяч гривень, а у приміському сполученні — 343 мільйони 651 тисячу гривень.

У 2008 році пасажирообіг на Львівській залізниці зафіксували на межі 5 609,5 мільйонів пасажиро-кілометрів, що на 116,6 мільйона більше, ніж у 2007 році. У дальньому сполученні пасажири наїздили 2 969,1 млн. пас-км, а у приміському — 2 721,4 млн. пас-км. У міжнародному сполученні цей показник склав 278,8 млн. пас-км.

Однією з причин збитковості  пасажирських перевезень є невідповідність темпів зростання цін на продукцію та ресурси (металопрокат, залізобетонні шпали, запасні частини для рухомого складу, дизельне пальне та електроенергія тощо) до темпів підвищення тарифів на перевезення. А збитковість пасажирських перевезень, на жаль, ускладнює виконання програм з капітального ремонту рухомого складу, верхньої будови колії, придбання нового рухомого складу тощо, що є важливою складовою гарантії безпеки руху поїздів.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *