ОСТАННІ НОВИНИ

23 ювелірних підприємства Львівщини оштрафовано на 6,5 тис.грн

Львівський портал

|

Минулого року управління у справах захисту прав споживачів здійснило перевірку 26 ювелірних підприємств Львівщини, з яких 23 реалізовували свою продукцію із порушеннями. Підприємців притягнули до адміністративної відповідальності та стягнули з них штрафних санкцій на 6,5 тисяч гривень. Про це сьогодні повідомила під час виїзного засідання прес-клубу заступник начальника управління у справах захисту прав споживачів Держспоживстандарту у Львівській області Олександра Бобиляк.

В більшості, за  її словами, порушення стосувалися правил торгівлі ювелірними виробами, реалізації неякісної продукції, відсутності інформації про виробника деяких ювелірних виробів.

«Тобто, якщо ще на виробах є клеймо, яке ставить або пробірна Палата, або сам виробник, то вже бірочки, ярлички на них відсутні. Якщо вони є, то вони виготовлені самими підприємцями-реалізаторами-продавцями і вони не відображають усієї необхідної інформації, яка потрібна для споживачів. А це найменування товаровиробника за місцем знаходженням, товарний знак виробника, також немає інформації про наявність додаткових металів у виробі і тому подібне», – розповіла Олександра Бобиляк.

Звісно, за такі порушення, як повідомила Бобиляк, з підприємців стягують штраф у розмірі 30% від вартості товару, що реалізується.

Крім того, працівники управління у справах захисту споживачів, неодноразово виявляли неякісну продукцію. А це продукція невідомих виробників, яка мала пробірне клеймо, що дійсно відповідає 985 пробі, але якість виконання цих виробів була далека від вимог нормативних документів.

 «Зазвичай це неякісне кріплення ланцюжків, незручні у використанні застібки, гострі краї, виступання дротиків, погане кріплення коштовних камінців, тощо. Таких випадків зустрічається дуже багато, але нам важко це контролювати, бо, згідно чинного законодавства, ми маємо право здійснювати перевірку лише через 10 днів після її оголошення», – додала О. Бобиляк.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *