ОСТАННІ НОВИНИ

Шевченківському гаю не виділили коштів для реконструкції хат

Львівський портал

|

Наступного тижня у музеї народної архітектури та побуту (Шевченківський гай) закривається одна експозиція – хата села Либохора Турківського району. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.  

Як повідомив в.о директора музею народної архітектури і побуту Іван Косачевич, експозиція не придатна для відвідин, бо прогнила й у будь-який момент може упасти.

«Також ще 12 об’єктів потребують кваліфікованої реконструкції. На це все треба кошти. Однак, комісія культури, дозвілля, промоцій, ЗМІ та туризму Львівської міської ради із запропонованих управлінням культури і туризму 2 млн грн, з яких 1 млн 300 тис. грн мали йти на реконструкцію пам’яток дерев’яної архітектури, натомість виділила Шевченківському гаю – 100 тис. грн», – зазначив Іван Косачевич.

«Однак, треба пам’ятати, що з роками проблемних об’єктів у Музеї ставатиме все більше і більше. Ми зможемо власними силами робити дрібні ремонти, «латати діри», лагодити, однак «підняти» хату, якщо вона впаде, ми не зможемо. Ніхто за це не візьметься, про це треба пам’ятати. Щоб музей був цікавим, його треба «оживити»: туристів цікавлять «живі» експозиції. Є кілька ідей, зокрема, ми плануємо відкрити 5 нових експозицій (сільськогосподарської техніки, ткацтва, бджільництва, рибальства, теслярства), проводити майстер-класи щосуботи та щонеділі, також до Пасхи буде функціонувати став», – додав І. Косачевич. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *