ОСТАННІ НОВИНИ

Для подолання кризи на Львівщині потрібно відшкодувати ПДВ і відновити кредитування бізнесу – Кміть

Львівський портал

|

Голова Львівської ОДА Микола Кміть вважає, що для подолання кризових явищ у Львівській області конче необхідно зробити два кроки – у повному обсязі відшкодовувати ПДВ та відновити кредитування бізнесу з боку банківського сектора.  Про це він сказав під час прес-конференції.
За словами М.Кметя, банки зараз майже не видають кредитів і це є серйозною перешкодою для роботи всього бізнесу, а зокрема,  сегменту малого й середнього підприємництва.
З іншого боку, не своєчасне відшкодування експортного ПДВ стає великою перешкодою для підприємств, які працюють на зовнішні ринки і приносять державі таку необхідну валюту.
За словами голови ЛОДА зараз низка таких підприємств судиться за повернення в повному обсязі ПДВ, бо його затримки становлять кілька місяців.
«Області щомісяця відшкодовують по 30 млн ПДВ, хоча реальна сума перевищує 100 млн гривень,  а механізм повернення  для мене залишається незрозумілий» – наголосив М.Кміть. Він сказав, що це вирішується на рівні Києва і в область вже приходять чіткі директиви скільки і кому відшкодувати.
М.Кміть відзначив, що криза менше зачепила Львівщину, передовсім тому, що бв області переважає малий та середній бізнес.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *