ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові назріває новий Майдан

Львівський портал

|

Підприємці, представники громадських організацій та пересічні львів’яни обурені свавіллям банків та бездіяльністю влади у період економічної кризи. Найближчим часом вони планують проводити масові акції протесту під стінами відділення НБУ у Львівській області. У разі, якщо їхні вимоги не будуть виконані, львів’яни не виключають всеукраїнських акцій непокори у Києві.

Як повідомив сьогодні під час круглого сталу керівник  громадської організації «Я – львів’янин» Андрій Антонищак, за попередньою інформацією, на вулиці Львова готові вийти близько 40 тисяч підприємців та жителів області, які страждають від свавілля банківі перебувають на межі банкрутства. За його словами, акція протесту у Львові пройде протягом тижня, єдиною символікою на ній буде український прапор.

Зокрема, головними вимогами обурених львів’ян є зняття мораторію на повернення депозитів, проведення перекредитування діючих валютних договорів у гривневий з прив’язкою долара до 6-6,5 грн без зміни річної ставки та заборона банківським установам піднімати відсоткову ставку по кредитам. Окрім цього, від НБУ вимагають заборонити арештовувати будь-яке майно, крім заставного, та скасувати будь-які штрафні санкції за несплату кредиту на момент кризи. Натомість за несвоєчасне перерахування банками коштів між його контагентами вимагають ввести кримінальну відповідальність. Ще одна суттєва вимога – відставка керівництва НБУ та заміна Ради НБУ.

Наразі ж представники бізнесових струткур та громадських організацій мають скоординувати формат акції непокори та зібрати максимальну кількість учасників. Вони обіцяють, що захід не закінчиться банальною перепискою із владинми структурами. Тільки масові акції протесту з жорсткими вимогами можуть дати резульата, переконані обурені банківським свавіллям львів’яни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *