ОСТАННІ НОВИНИ

У 16 львівських школах встановили профорієнтаційні термінали

Львівський портал

|

«Профорієнтаційні термінали» встановили у 16 львівських школах. Цей інноваційний комплекс розробив Державний центр зайнятості за участю Міністерства освіти і науки для школярів, їх батьків і педагогічних працівників задля надання унікальної інформації про свідому мотивацію юного покоління до професійного навчання та працевлаштування.

Термінал – це молодіжний профорієнтаційний Інтернет-портал, доступний та простий у користуванні. Легкий дотик пальця до екрана – і перед школярами постає абетка професій, їх зміст і вимоги до працівників. А ще – перелік навчальних закладів, де можна здобути обраний фах, стан та перспективи регіонального ринку праці, спектр послуг державної служби зайнятості, законодавчі норми у сфері зайнятості. Тут вміщено також описи нових професій, їх актуальність сьогодні, кар’єрне сходження видатних людей планети, відеофільми. Самостійно оцінити свої професійні здібності, інтелект, пам’ять, характер можна за допомогою опитувальників. За потреби, учні вивчатимуть методику пошуку роботи, довідаються адреси Інтернет-ресурсів, у яких наявна інформація про можливості працевлаштування.

Ураховуючи те, що на вибір професії молодих людей значний вплив мають батьки, у терміналі містяться цінні поради й настанови для них: як зробити правильні кроки для професійного самовизначення дітей, допомогти їм підготуватися до іспитів та тестувань, а інформацію про навчальні заклади використати з користю для дитини. Окрім того, батьки матимуть змогу переоцінити власну професійну кар’єру чи, можливо, знайти нову сферу діяльності.

Педагоги також у профорієнтаційних терміналах почерпнуть чимало корисного, що пригодиться їм у роботі з дітьми. До їх уваги – наукові новинки у галузі психології та профорієнтації, методичні вказівки щодо організації профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю, розповіді про осіб, котрі досягли успіхів у професійній діяльності тощо.

Найближчим часом термінали будуть встановленні ще у 32 загальноосвітніх навчальних закладах.

За інформацією Львівського регіонального центру зайнятості

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *