ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий не допустить відімкнення тепла

Львівський портал

|

Міський голова Львова Андрій Садовий називає плановане на понеділок відімкнення газу підприємствам комунальної теплоенергетики злочином і підкреслює, що зробить все, аби до цього не дійшло. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

«Держава різко підняла ціни на газ і відповідно тепло. І навіть попри такі дії, навіть попри економічну кризу, львів’яни чесно платять. Якщо в когось з газовиків підніметься рука відімкнути за такої погоди газ будинкам, лікарням, дитсадкам, то це буде злочин і ми зробимо все можливе, аби до цього не допустити», – заявив А.Садовий.

Водночас у повідомленні прес-служби зазначено, Львівська міська рада спростовує заяву «Львівгазу» про несплату коштів за газ. За даними прес-служби, рівень оплати «Залізничтеплоенерго» за лютий 2009 року становить 120%, а «Львівтеплоенерго» 82%. Загальна оплата «Залізничтеплоенерго» складає 70%, а «Львівтеплоенерго» – 66%.

«Оплата в Луганську становить 15%, Сімферополі – 16%, Ужгороді – 16%, Вінниці – 36%, Донецьку – 34%. Натомість Львів, Тернопіль, Миколаїв мають рівень оплати понад 60%. Це найвищі показники в Україні» – зазначив начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міської ради Остап Процик.

Він також повідомив, що лист ВАТ «Львівгаз» до міського голови Львова про ймовірне відімкнення котелень до міської ради поки не надійшов. Зі свого боку міський голова Львова відправив телеграми в НАК «Нафтогаз України» про незаконні наміри «Львівгазу».

Учора «Львівгаз» розповсюдив інформацію про те, що через відбір газу теплопостачальними організаціями Львова, які не мають лімітів споживання, тиск у газорозподільних мережах Львова упав до аварійної позначки. Відтак газовики наполегливо рекомендують керівництву міста вирішити питання про надання лімітів, інакше зранку 23 лютого вони розпочнуть примусове відімкнення об’єктів ТКЕ Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *