ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд закликає населення не експерементувати, що буде у разі несплати за газ і теплопостачання

Львівський портал

|

Відключення від тепла установ та будинків у регіонах відбувається з вини підприємств теплокомуненерго, які заборгували значні суми за газ. Про це заявив міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко на прес-конференції в Кабінеті Міністрів, передає управління у зв`язках із ЗМІ секретаріату КМУ.  

«Тепло ніхто нікому не відключав. Підприємствам, які заборгували за газ, не подається газ. І не треба на цьому спекулювати. Підприємствам теплокомуненерго, які не розрахувалися за газ своєчасно, які наростили борги, не подають газ», – зазначив міністр.

За його словами, наприклад, з початку року заборгованість за газ підприємств ТКЕ зросла на 1,8 млрд. грн. при цьому знизився рівень платежів населення. «Я із занепокоєнням констатую, що населення вирішило проекспериментувати, а що буде, якщо ми не будемо сплачувати. Хочемо проекспериментувати – отримаємо велику проблему», – наголосив міністр і закликав «шановних, добропорядних українців платити своєчасно».

При цьому Олексій Кучеренко пообіцяв, що в разі надання неякісних послуг, житлова інспекція допоможе з перерахунком платежів.

Міністр наголосив, що рівень проплат з боку населення та підприємств ТКЕ може вплинути на спроможність „Нафтогазу” розраховуватися за закуплений в Росії газ.

«Ми винні Російській Федерації за газ, і постає питання, як розраховуватись, чим покривати цей борг. Це проблема національної безпеки і незалежності країни», – зауважив міністр.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *