ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівгаз» знову погрожує відключити від газу котельні Львівщини

Львівський портал

|

Наближається третя декада лютого, а питання щодо забезпечення теплопостачальних підприємств Львівщини природним газом залишається не вирішеним і тепловики продовжують відбір ресурсу без виділених лімітів, окрім цього керівники теплопостачальних підприємств не допускають працівників ВАТ «Львівгаз» до припинення газопостачання. Про це «Львівському порталу» повідомила прес-секретар ВАТ «Львівгаз» Оксана Ростикус.

Ні місцеві органи влади, ні керівники ТКЕ не домовляються з ДК «Газ України» про забезпечення необхідної кількості природного газу для того, щоб у домівках мешканців Львівщини було тепло і вони були забезпечені гарячим водопостачанням. 

Зважаючи на масові відключення тепловиків від газопостачання в інших містах України, а саме в Івано-Франківську, Криму, ВАТ «Львівгаз» звертає увагу керівників міст Львівщини щодо вирішення питання забезпечення необхідних обсягів природного газу для підприємств ТКЕ та забезпечення вчасних розрахунків за спожитий ресурс перед ДК «Газ України». Про незадовільний рівень розрахунків свідчать – численні доручення, які отримує ВАТ «Львівгаз» щодо відключення теплопостачальних підприємств від природного газу та відсутність лімітів.

Постанова Кабінету Міністрів України № 1687 «Про порядок припинення подачі природного газу споживачам крім населення» та Припис Прокуратури Львівської області «Про відпуск природного газу в межах виділених лімітів» зобов’язують ВАТ «Львівгаз» транспортувати природний газ лише відповідно до виділених лімітів, а у разі їх відсутності припиняти газопостачання згідно із встановленим порядком.

На даний час теплопостачальні організації Львівської області продовжують несанкціонований відбір природного газу, порушуючи чинний порядок газопостачання та збільшуючи заборгованість за природний газ перед ДК «Газ України», що значно ускладнює проведення розрахунків НАК «Нафтогаз України» з постачальником імпортованого природного газу.

Задля уникнення аварійних ситуацій у зв’язку з різким похолодання, ВАТ «Львівгаз» звертається з проханням до керівників ТКЕ самостійно зменшити споживання блакитного палива. Проте, якщо питання забезпечення необхідними обсягами природного газу надалі буде залишатися не вирішеним з боку міської влади та керівників підприємства ТКЕ, то котельні Львівщини будуть відключені від газопостачання.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *