ОСТАННІ НОВИНИ

Львів навчиться економити енергоресурси

Львівський портал

|

Львів долучився до нової ініціативи Європейської комісії сталого енергетичного розвитку. У місті буде розроблено та підготовано до впровадження 10-річний план скорочення споживання енергоресурсів (не менш ніж на 20% від існуючого рівня). Як розповіла сьогодні під час брифінгу директор департаменту економічної політики Львівської міськради Ірина Кулинич, реалізація проекту стала можливою внаслідок підписання 10 лютого у Брюсселі «Угоди міських голів».За словами Ірини Кулинич, з підписанням цієї угоди Єврокомісія та Комітет Регіонів Євросоюзу розпочинають розробку спільних дій для мобілізації потенціалу місцевих громад та їх партнерів у напрямку організації більш раціонального використання енергоресурсів для мешканців міст Європи. Втілення проекту дасть змогу зекономити кошти та ефективніше організувати процес енергозбереження. Так, окрім скорочення споживання енергоресурсів, у рамках ініціативи передбачено застосування відновлювальних джерел енергії та скорочення викидів вуглекислого газу в атмосферу планети.

Як зазначила І.Кулинич, над проектом енергозбереження управлінці міської ради працюватимуть спільно з Асоціацією «Енергоефективні міста України» та місцевими науковцями. Кошти на впровадження проекту планують залучити від Європейського союзу, або ж завдяки кредиту від Європейського інвестиційного банку.
Церемонія підписання «Угоди міських голів» стала ключовим заходом Тижня сталої енергетики у Європейському союзі, який проходив 9-13 лютого і в якому взяли участь понад 400 делегатів, в тому числі 100 міських голів з усієї Європи.

Окрім Львова, від України «Угоду міських голів» підписали Луцьк та Кам’янець-Подільський

Також при Європейській комісії буде створено спеціальне бюро, яке опікуватиметься процесом виконання угоди і відкрито спеціальний веб-сайт www.eumayors.eu на підтримку ініціативи та висвітлення діяльності міст.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *