ОСТАННІ НОВИНИ

Мін’юст навчить українців оскаржувати дії суддів

Львівський портал

|

Міністерство юстиції виступить з ініціативою поширення інформаційних роз’яснень для громадян щодо оскарження неправомірних дій суддів. Про це заявив Міністр юстиції Микола Оніщук у ході зустрічі з представниками Місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

У ході зустрічі фахівці USAID презентували посібники для українських громадян, в яких роз’яснюються шляхи оскарження дій суддів, а також надається форма заяви-скарги на дії судді. Також Міністру юстиції презентували спеціальний відеоролик – соціальний сюжет щодо прав громадян на оскарження дій суддів, в якому, зокрема, роз’яснюється процедура оскарження.

Міністр юстиції надав схвальні оцінки матеріалам, розробленим фахівцями Місії Агентства США з міжнародного розвитку в Україні, висловивши переконання, що розповсюдження такої інформації серед українських громадян сприятиме підвищенню правової освіти населення та захисту прав українців.

За словами Міністра юстиції, Міністерство юстиції буде наполягати на включенні до проекту державного бюджету на 2010 рік видатків для видавництва інформаційних посібників, що роз’яснюють порядок оскарження дій суддів.

Крім того, Міністерство юстиції буде сприяти розповсюдженню спеціального відеоролика щодо прав громадян на оскарження дій суддів через регіональні управління юстиції.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *