ОСТАННІ НОВИНИ

Запровадять анонімне тестування на посаду судді

Львівський портал

|

Починаючи з наступного року Вища кваліфікаційна комісія суддів, що діє при Раді суддів України, має намір запровадити анонімне тестування на посаду судді в загальноукраїнському масштабі. Відповідне рішення щодо запровадження такої системи було ухвалено З’їздом суддів України та підтримується Міністерством юстиції. Про це йшлося під час робочої зустрічі міністра юстиції України з представниками Місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні.

У ході зустрічі міністра юстиції Микола Оніщук наголосив, що запровадження анонімного тестового іспиту для майбутніх суддів, за зразком того, який у 2008 році був запроваджений Мін‘юстом для відбору кандидатів на посаду нотаріусів, це єдиний спосіб уже на етапі формування суддівського корпусу зменшити ризики потрапляння до нього непідготовлених чи випадкових людей, а також унеможливити корупційну складову цього процесу.

Перший пілотний проект з анонімного тестового відбору кандидатів на посаду суддів провели у Донецькій області. В результаті іспит успішно склали лише 2 претенденти з 26.

 

За інформацією прес-служби Міністерства юстиції України

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *