ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні фіксують зростання якості палива

Львівський портал

|

Згідно аналізу автомобільного палива на заправках України, який фактично відбувається з 2002 року, свідчить, що якість палива суттєво зросла. Про це під час сьогоднішньої прес конференції повідомила старший хімік нафтового департаменту ТзОВ «Інспекторат Україна» Світлана Чугунова.

За словами Чугунової часи коли на АЗС масово реалізовували бензинові суміші минули. «Тоді в 2002 – 2003 роках пальне нерідко містило «присадки» викиди яких містили ядовиті складники. Така суміш бензину з взаємодією зі світлом часто випадала в осадок, від чого суттєво погіршувалася якість палива. Доходило до того, що у певних областях реалізація нестандартного пального сягала 50 – 60%. Суттєвих якісних зміни ринок набув за 2005 – 2008 роки, в до кризовий період», – наголосила вона.

Натомість як зазначила начальник відділу якості паливно-мастильних матеріалів ВАТ «Концерну Галнафтогаз» Алла Сидорович, 80% нафтопродуктів які реалізуються на заправках України є імпортного походження. «Це викликано тим що в Україні було введено нові стандарти якості котрі гармонізовано з європейськими. Окрім того посилені вимоги до якості палива диктують й виробники автомобілів та безпека навколишнього середовища», – сказала вона.

Лабораторія аналізу нафтопродуктів ТзОВ «Інспекторат Україна» була створена в 2001 році. Вона є складовою міжнародної компанії «Інспекторат» із головним офісом у Лондоні. Матеріальна база компанії по всьому світу нараховує понад 150 лабораторій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *