ОСТАННІ НОВИНИ

Луценко хоче збільшити штрафи за самогоноваріння вдесятеро

Львівський портал

|

Міністерство внутрішніх справ ініціює посилення штрафів за самогоноваріння, проституцію, хуліганство і дрібне злодійство. Про це в інтерв`ю «Сегодня» сказав міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

"Готуємо пропозиції до ВР переглянути штрафи і за інші види порушень. Наприклад, за самогоноваріння. Сьогодні цей штраф – 150 гривень, що просто несерйозно. Потрібно збільшувати, можливо, і в 10 разів", – сказав він.

За словами Ю. Луценка, на селі процвітає самогоноваріння у великих обсягах. Це призводить до значної кількості тяжких злочинів на ґрунті пияцтва, в тому числі вбивств. Тому штрафи планують посилити, в першу чергу за збут самогону. «Якщо зробив для себе – пий, будь ласка. Але не споюй, наживаючись, інших ", – додав Ю. Луценко.

Те ж саме, на думку міністра, можна сказати про проституцію. "Країна на очах стає раєм для секс-туризму. Особливо огидно, що процвітає педофілія і дитяча порнографія. Потрібно терміново посилювати боротьбу з цим. Але закон передбачає за це від 51 до 255 гривень штрафу – сміховинні суми", – наголошує міністр МВС.

Крім того, за словами Луценка, потрібно піднімати штрафи за хуліганство і за дрібне злодійство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *