ОСТАННІ НОВИНИ

За усиновлену дитину держава даватиме 12 тис. 240 грн

Львівський портал

|

З метою державної підтримки сімей, які усиновили дитину з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, 4 лютого цього року урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми”. Про це повідомляється на сайті ЛОДА.

Згідно цієї постанови, допомога при усиновленні дитини призначається особам, які після 1 січня 2009 року усиновили дитину, незалежно від віку дитини.

Зазначена допомога призначається на кожну усиновлену дитину у розмірі 12 240 гривень. При цьому виплата допомоги здійснюється одноразово в сумі 4 800 гривень, решта суми виплачується протягом наступних 12 місяців (по 620 гривень щомісяця).

Допомога при усиновленні дитини призначається і виплачується батькам органами праці та соціального захисту населення за місцем їх реєстрації на підставі: заяви одного із усиновлювачів; копії свідоцтва про народження дитини, виданого державним органом реєстрації актів цивільного стану після внесення змін до актового запису про народження дитини на підставі рішення суду про усиновлення дитини; копії рішення суду про усиновлення дитини.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *