ОСТАННІ НОВИНИ

Володимир Квурт сподівається на здоровий глузд

Львівський портал

|

Секретар Львівської міської ради Володимир Квурт сподівається, що у стінах мерії після двох невдалих днів, коли депутатам таки не вдалося провести сесію й прийняти бюджет розвитку, все ж переможе здоровий глузд. «До 15.00 понеділка зроблено перерву, і я все-таки сподіваюсь, що здоровий глузд візьме верх», – зазначив сьогодні у коментарі журналістам В.Квурт.

«Подивіться, що зараз відбувається в країні – протистояння, розбалансованість, взаємні звинувачення. Я не хотів би, щоби це все оселилось в сесійній залі Львівської міської ради.

Можна говорити про якусь логіку вимог. Перед тим, як розглядати новий документ, потрібно проаналізувати, які результати виконання щодо попереднього. Така вимога фракції НУ була поставлена на колегії в четвер 5 лютого, і вже в понеділок електронним варіантом були розіслані звіти, як в нас відбувалось виконання бюджету за минулий рік. Це питання готував О. Синютка, який готовий був доповідати. І не розумію, навіщо це питання було переносити», – зазначив В.Квурт.

Секретар міськради також прокоментував й іншу вимогу депутатів, яка стосувалася представлення програми підготовки до Євро-2012. «Ми свідомі люди і прекрасно розуміємо, що відбувається в країні, і розуміємо, що кінцева програма може бути сформована тільки за однієї умови, коли у травні буде прийнято рішення про проведення Євро в Україні й, зокрема, у Львові. Після цього будуть чітко сформовані бюджетні стрічки, які підуть на фінансування об’єктів, які охоплює програма Євро. Саме тоді можна формувати кінцевий варіант програми. На сьогоднішні день це все ж таки лише розмови», – зазначив він.

Третє спірне питання, через яке не відбулося результативної сесії, стосувалось структури Львівської міської ради. «Це важливе питання, але видаткова частина бюджету розвитку не має жодного відношення до зміни структури. Відповідно до закону, зміни до структури робить міський голова. Це його прерогатива як керівника, який вибирає модель управління під себе. Зрозуміло, що у час кризи варто подумати над скороченням. Розумний керівник скорочує невиробничі видатки. Якщо ми вважаємо, що якийсь напрям роботи непотрібний, тоді нам варто скорочувати цей напрям, не просто скорочувати людей, а напрями. Ми маємо бути втішені тим, що ці скорочення сьогодні стосуються лише вакантних посад. На мою думку, коли стосується скорочень, це має бути виважена позиція, це мають бути пропозиції від фракції чи групи, в письмовому вигляді подані міському голові, щоб він міг опрацювати. А потім він зможе сказати: я проаналізував, і погоджуюсь чи не погоджуюсь з Вами, тому що… тоді це діалог, і тоді можна винести документ, який консолідує чи співпадає з баченням більшості», – додав В.Квурт. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *