ОСТАННІ НОВИНИ

Створити ТзОВ у стінах мерії не вдалося – Стецьків

Львівський портал

|

Прийняттю бюджету розвитку на 2009-й рік має передувати ціла низка ухвал, напряму пов’язаних із міськими витратами. «На щастя, бажання деяких обранців створити так зване ТзОВ у міській раді не реалізувалось. Цього не сталось тільки тому, що конструктивна частина депутатського корпусу вважає, що треба робити структурні і системні зміни, а не займатися щоденними інтригами», – прокоментував учорашні події у стінах Львівської міської ради голова бюджетної комісії Андрій Стецьків.

«Мені прикро констатувати, що конструктивна позиція фракції «Наша Україна» (перенести сесію й прийняти ряд необхідних ухвал) деякі депутати сприйняли неадекватно. На жаль, змушений зауважити, що на «злодієві шапка горить». Ціла низка депутатів, які займалися лобізмом тих чи інших виконавців робіт, які по суті завалили роботу на минулорічних об’єктах, сьогодні роблять спроби коментувати прийняття процесів у міськраді на свій лад», – зазначив А.Стецьків.

«У багатьох виникає запитання: чому так складно відбувається сприйнятття порядку денного, в тому числі, і бюджету розвитку. Ще раз хочу наголосити – позиція, яка декларується фракцією «Наша Україна», полягає в тому, що ми до прийняття бюджету розвитку на 2009-й рік маємо в першу чергу розглянути всі бюджетоутврюючі ухвали. Зокрема це стосується Програми підготовки до Євро-2012, змін до структури виконавчих органів та звіту про виконання бюджету розвитку за 2008-й рік. Тільки розглянувши ці три питання, ми можемо прийняти більш-менш якісний бюджет розвитку», – наголосив голова бюджетної комісії.

«Не можемо ми виділяти кошти на підготовку до Євро-2012, не маючи програми, не маючи відповідних шляхів пошуків доходів під цю програму та конкретного переліку запланованих об’єктів, які треба чи то ремонутвати, чи то будувати. Те саме стосується і стурктури виконавчих органів. Протягом минулого року Львівська міськрада прийняла цілу низку відповідних поправок, які не виконані по сьогодні. Наша фракція і я зокрема переконані, що в нинішніх умовах слід внести серйозні зміни в структуру, аби добитися покращення у її діяльності. Минулорічна робота виконавчих органів показала неефективність нині діючої структури, неефективність використання бюджетних коштів відповідними розпорядниками. Ми зараз намагаємсь кардинально змінити ситуацію, щоби кожна копійка, зароблена в місті в умовах кризи, була використана якісно і за призначенням», – повідомив Андрій Стецьків.

Разом із тим, наголосив депутат, фракція «Наша Україна» готова до розумного компромісу. За його інформацією, аби знайти спільне бачення конфліктних питань, депутати та міський голова мають час до понеділка. «В результаті нинішніх розмов із міським головою можна зробити висновок, що Андрій Садовий готовий вести діалог. Саме тому і перенесено пленарне засідання на понеділок. До цього часу буде проведено відповідні консультації, щоби дійти до якогось компромісу і рухатись далі», – зазначив голова бюджетної комісії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *