ОСТАННІ НОВИНИ

«Рідний» суд відмовив судді Зваричу

Львівський портал

|

Львівський апеляційний адміністративний суд відмовився скасувати ухвалу про порушення кримінальної справи проти колишнього голови цього суду Ігоря Зварича за підозрою в отриманні 100 тис. доларів хабара за ухвалення судом незаконного рішення. Про це в інтерв’ю газеті «Факти» сказав генеральний прокурор Олександр Медведько.

«Знаю, що були його (Зварича) звернення до суду про те, щоб відмінили ухвалу про порушення проти нього кримінальної справи. Це звернення розглянуте за його відсутності. Суд відмовив у задоволенні цього прохання судді-втікача», – сказав Медведько.

Крім того, Медведько повідомив, що засідання цього суду за скаргою Зварича про незаконність його звільнення, а також про незаконність дозволу Верховної Ради його заарештувати відбудеться 18 лютого, передає proUA.

Як повідомлялося, Генпрокуратура перевіряє версію про можливу загибель екс-судді Зварича.

Раніше Зварич звернувся до суду з вимогою визнати незаконним ухвалу Ради про його арешт.

18 грудня 2008 року Рада звільнила Зварича з посади судді і дозволила заарештувати його.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Зварича за підозрою в отриманні 100 тис. доларів хабара за ухвалення судом незаконного рішення.

У ході проведення обшуку за місцем проживання та в службовому кабінеті екс-судді були знайдені і вилучені крупні суми готівки в національній та іноземній валюті.

За інформацією УСБУ у Львівській області, обшуки були проведені в кабінеті Зварича і ще 6 суддів, а також у квартирі Зварича. При цьому було виявлено 1 млн. доларів і 2 млн. гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *