ОСТАННІ НОВИНИ

Бюджетна комісія міськради наполягає на прийнятті «реального» бюджету розвитку

Львівський портал

|

Бюджетна комісія Львівської міської ради не підтримує «оптимістичного» бюджету розвитку, який запропонували виконавчі органи ЛМР. Як розповів у коментарі голова бюджетної комісії, депутат міськради Андрій Стецьків, комісія рекомендує до прийняття «реальний» бюджет розвитку, який становитиме 240 мільйонів гривень

«Доходи бюджету розвитку, які сьогодні подано на розгляд сесії, становлять 240 млн грн, 800 млн грн – це запозичення. З них 470 млн грн – запозичення ЄБРР, 300 млн просто розписано як запозичення. Ми розуміємо, що це нереальні запозичення., бо сьогодні взяти в Україні запозичення – нереально, це просто брєд», – прокоментував Андрій Стецьків.

Водночас він наголосив, що позика ЄБРР – це серйозна тема, над нею треба працювати. «Це можуть бути якісні запозичення для міста. Але ЄБРР ставить конкретні вимоги – наявність конкретної проектно-кошторисної документації під кожну дорогу, яку планують робити. Аби її виготовити, необхідно потратити щонайменше півроку. Тому реально ці запозичення можна отримати наприкінці року», – зазначив голова бюджетної комісії.

Він також сказав, що минулорічний бюджет розвитку без запозичень становив близько 190 мільйонів гривень і наголосив, що дохідна частина бюджету розвитку була невиконаною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *