ОСТАННІ НОВИНИ

Вартість оформлення дозвільних документів на підприємництво знизиться на 20-30%

Львівський портал

|

Із запровадженням спрощеного процесу отримання  дозвільних документів та створенням у Львові дозвільного єдиного центру, вартість оформлення та отримання необхідних документів знизиться на 20-30%. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила заступник директора Регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку в Україні, Молдові та Білорусі Сара Вайнз.

За її словами, робота єдиних дозвільних офісів дасть змогу не лише знизити вартість отримання необхідних документів, а й вдасться скоротити корупцію від 5% до 50%.

«Дозвільна система в Україні – одна з найскладніших та непрозора. Не лише іноземці, але й українські підприємці скаржаться, що складна дозвільна система не дозволяє в повній мірі інвестувати в економіку України. Є випадки, що люди дуже багато років і коштів затрачають на реалізацію проектів», – зазначила Сара Вайнз.

С. Вайнз також порівняла досвід отримання дозвільних документів в Україні та Європі. Щоб відкрити ресторан чи заклад громадського харчування, українські підприємці затрачають від 10 до 12 місяців на оформлення відповідних документів, тоді як в європейських країнах на це потрібно лише 2-3 місяці.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *