ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко встановила свої правила евакуації авто

Львівський портал

|

Кабінет Міністрів дозволив евакуювати машини тільки у випадку блокування ними автомобільного руху. Таке рішення ухвалено сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів, –передає УНІАН.

За словами голови Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Олександри Кужель, під час евакуації автомобіля, який заблокував автомобільний рух, складатимуть протокол, який зобов`язані підписати представник ДАІ, евакуаторник, двоє свідків, власник евакуйованої машини, а також страховий комісар, якщо він прибув на місце евакуації. «Ми також зняли питання, що інспектор ДАІ не може через яку-небудь службу викликати евакуатор, а тільки через службу Державтоінспекції», – наголосила вона.

Кужель також повідомила, що під час евакуації автомобіля обов`язково фотографуватимуть транспортний засіб. «Оскільки є дуже багато скарг, коли евакуюють нову машину, власник забирає її зі штрафного майданчика вже пошкодженою, а відповідальності ніхто не несе», – пояснила вона.

Крім того, відповідно до затвердженого порядку евакуації, пропонується у випадку незаконного паркування автомобіля переважно використовувати блокування коліс. При цьому вартість евакуації встановлюватимуть у фіксованому розмірі спільним наказом Міністерства фінансів, Міністерства економіки та Міністерства внутрішніх справ.

Крім того, Кабінет Міністрів доручив скасувати спільні накази Міністерства внутрішніх справ і місцевих органів влади, які раніше регулювали порядок евакуації машин, припаркованих з порушенням правил.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *