ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці заборгували «Львівтеплоенерго» понад 120 млн грн

Львівський портал

|

Заборгованість населення перед ЛМКП «Львівтеплоенерго» на 5 лютого становить 120 млн 260 тис. грн. Про це сьогодні повідомили у прес-службі ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Як зазначають на підприємстві, єдиний метод боротьби з боржниками – це проведення юридично-претензійної роботи. Борги мешканців тягнуться ще з 1996 року. Заборгованість з 1996 по 2002 роки повністю забезпечена рішеннями судів. 2008 року вдалося стягнути 2 млн 342 тис. грн, що числиться заборгованістю за цей період. Залишається ще 22 млн 305 тис. грн. Виконавчі служби Львова мають всі повноваження для стягнення даної заборгованості, оскільки юридично-претензійна служба ЛМКП «Львівтеплоенерго» дотрималася терміну пред’явлення листа до виконання рішень суду.

У міру надходження коштів від мешканців за спожите тепло ЛМКП «Львівтеплоенерго» здійснює проплату за спожитий природний газ. Так у лютому підприємство переказало за газ 2 млн 470 тис. грн.

Рівень проплати мешканців за спожитий газ у грудні (кошти підприємство отримало в січні) становив 75,8%. В свою чергу ЛМКП «Львівтеплоенерго» в січні цього року проплатило за газ 19 млн 320 тис. грн.

На сьогодні ЛМКП «Львівтеплоенерго» здійснює теплопостачання у 1583 будинки та гаряче водопостачання у 1094 будинки. За Законом України «Про надання теплопостачальних послуг», населення платить гроші лише після отримання відповідних послуг. Тобто ЛМКП «Львівтеплоенерго» отримає оплату від населення за січень лише у лютому.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *