ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч в оздоровчих закладах Львівщини проводитимуть сертифікацію та атестацію

Львівський портал

|

Одним із найважливіших стратегічних завдань держави в забезпеченні соціального захисту дитинства є реалізація їх права на якісне оздоровлення та відпочинок. Про це зазначив начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації А. Рожнятовський під час робочої наради щодо відпочинку та оздоровлення дітей, яку вперше провів цього року заступник голови Львівської облдержадміністрації Володимир Крайовський. Про це повідомляється на сайті ЛОДА.

Учасниками цього заходу стали директори дитячих оздоровчих закладів, представники структурних підрозділів ОДА та контролюючих органів.

За словами Рожнятовського, управлінню у справах сім’ї та молоді цьогоріч виділено 5 211 тис. грн, 2 500 тис. грн з яких – для оздоровлення дітей з багатодітних сімей, 693,6 тис. грн – для оздоровлення дітей працівників соціальної сфери села, а решту – для дітей інших пільгових категорій (дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених сімей, дітей-вихованців інтернатів Львівщини, талановитих та обдарованих дітей, дітей військовослужбовців та працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків, дітей з девіантною поведінкою, дітей загиблих шахтарів, дітей, які перебувають на диспансерному обліку, інших).

Зважаючи на те, що Закон України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» від 4 вересня 2008 року №375-VI вступив у дію лише з 1 січня 2009 року, представники управління у справах сім’ї та молоді проінформували учасників наради про основні вимоги та порядок надання потрібних дозволів на проведення оздоровлення та відпочинку дітей. Крім цього, 2009 року відбудеться обов’язкова сертифікація та атестація оздоровчих закладів. Також з цього року передбачене страхування дітей під час їхнього перебування у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

За словами А. Рожнятовського, новий закон чітко розділяє поняття «відпочинок» (не менше 14 днів) та «оздоровлення» (не менше 21 дня).

Учасники наради підняли питання підтримки дитячих закладів оздоровлення та відпочинку встановленням пільг із землекористування, оплати комунальних послуг, придбання продуктів харчування, сплати місцевих податків та зборів. Враховуючи ст.7 Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», Володимир Крайовський доручив управлінню у справах сім’ї та молоді розробити та подати на розгляд сесії облради проект рішення про надання відповідних пільг оздоровчим закладам області.

Також учасники наради підтримали ініціативу представників об’єднання профспілок Львівщини щодо розробки стратегії відновлення недіючих та підтримки законсервованих оздоровчих закладів у смт Брюховичі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *