ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські скульптори перемогли на Фестивалі снігової скульпутури в Канаді

Львівський портал

|

Композиція “Вертеп” українських скульпторів була визнана кращою на фестивалі снігової скульптури в Канаді. Авторами скульптури є львівські митці Орест Дзиндра, Сергій Кляпетура та Петро Романюк.

Фестиваль снігової скульптури проходив з 2 по 9 лютого у рамках Зимового карнавалу в Квебек-сіті. На конкурс команда скульпторів представила композицію "Вертеп" (висота 4 м, довжина – 6,4 м, ширина – 3 м). Скульптуру робили виключно лопатами та сокирами, оскільки механічні та електричні засоби умовами конкурсу були заборонені.

Водночас судді конкурсу крижаних скульптур “Кришталевий сад”, що проходив в Оттаві, присудили друге місце в одноосібній категорії ще одному митцеві зі Львова Мирославу Дедишину. За 28 годин, які відводилися на виконання завдання, з восьми блоків криги М.Дедишин створив скульптуру ”Янгол”.

Під час визначення переможців конкурсу крижаних скульптур судді враховували перше враження від композиції, технічні навички, складність та дизайн, а також творчий підхід скульптора до втілення ідеї і мистецьку цінність. Загалом зі 100 можливих балів робота львів’янина набрала 90,2 бали.

20-22 лютого українські митці також візьмуть участь у конкурсі снігових скульптур в Руен-Норанда, де представлять дві роботи під назвою ”Перший гріх” та ”Дружба”, повідомляє УНІАН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *